Pages

02 November 2016

UPM 40th Convocation : Pre-Convo Shooting @ Morrocan Pavilion Putrajaya

Details

Pre-convocation shooting

UPM 40th Convocation
Lokasi : Morrocan Pavilion Putrajaya /Astaka Morocco
Photographer :Instagram @SyaahmiAzhari
RM 180 (Masa unlimited tapi ktitorang shoot around 2 hours)
Total pic taken : 200 if I'm not mistaken

Props : Shades and rob je


Tips : 

- Outdoor shooting kalau buat tengahari memang penat. Mekap cepat cair. Tapi kalau petang sangat pulak lighting tak cantik sangat. Lainlah kalau kau nak setting sunset.

-Silalah bawa tisu dan air masak banyak-banyak. Sebab kau shooting sorang takde masalah. Ini nak tunggu sebatilion punya turn amik gambar potrait. Hahaha

-White shirt memang penyelamat kalau setiap kalau setiap kali nak amik gambar :p Nampak suci dalam debu. Nampak acah educated hipster.

- Kalau outdoor, paling senang pun bawak belon dengan shades je.

Okay ?

Nah some pic chosen randomly from my folder.



Trust me. Putih & warna pastel sangat mempersonakan


 Tengah serabut carik eyeshadow. Make up session tak sudah . Hahaha. Padahal nanti gambar lighting kemain. Bentuk hidung pun tak nampak. Ini pulak eyeshadownya .HAHA

  Pemenda la gelak sampai terlopong tu.




 Acah clever girls. Padahal second class degree je semua. HAHAHA. Takpe. Clever la jugak korang. Clever mix around. Bersosial ngan orang. Clever jaga hati orang #acahdeep


 Haida stop being nice to everyone! Takkan nak candid pun bagi ruang dekat orang, biar orang lain masuk dalam gambar. Please pose depan camera . Hahahaha. Ingat ni belajar ke. Nak jadi baik lagi :p




Gambar formal. 9 dari 32 orang kos kami. 


 Fake laugh

  Acah ayu suwit muit tuit retweet


 Tipikal i know. Lambung-lambung. Menda la korang ni. Hahaha


 Candid


 Cat walk puii


9 from 10 bonding girls. Sorry nadia you takde. 
#Bonding #bondinggirls #microbabes

Overall puas hati dengan photographer. Ngangguk saja apa kita orang arah. Good job bro. Murah pun murah :) Sorry la sebab dapat fussy customer macam kami ni. Thank you


Sincerely,
Me

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...