Pages

01 February 2011

Tutorial Letak Facebook Like Dekat Blog

Macam biasa aku lah yang paling ketinggalan dalam bagi tutorial. Benda ni senang jer nak buat. Ada dapat request dari 2 3 orang. Cakap banyak takde. Jom mula


1. Pergi facebook home.klik pada create page.





2. Pilih kategori page anda.kalau blog pilih icon yang dibulatkan. Letak nama page.

3. Pilih sama ada nak guna akaun facebook sedia ada atau akaun baru. Akaun sedia ada lebih digalakkan.lebih mudah nak pantau page dari akaun sendiri.


4.kemudian login.Lepas tu boleh edit page mengikut kesesuaian.ahaks.Kalau nak pergi page klik account>use facebook as page.



5.kemudian barulah switch kepada page yang anda nak.itu sahaja.


p/s- Mudah kan? Siapa pun boleh buat. Sebenarnya tutorial ini untuk bei. Aku dah janji kat dia,tapi berabad baru dapat buat,sebab busy lar.Lagipun aku memang ada masalah dengan berokband .sory bei.

2 comments:

aku NUR HAYDA said...

nice...!
come n visit me
akunurhayda.blogspot.com

Yus Tawau said...

terbaek

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...